Nytt av året er at vaksinen frem til 01.12.2020 er forbeholdt KUN pasienter i risikogruppene. I følge FHI gjelder dette:
-
Gravide i 2. og 3. trimester, og gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko
-
Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
-
Alle fra fylte 65 år
-
Barn og voksne med diabetes type 1 og 2
-
kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
-
kronisk nevrologisk sykdom eller skade
-
nedsatt immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (f.eks. kreft, HIV, reumatoid artritt og andre sykdommer)
-
svært alvorlig fedme (KMI over 40)
-
annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
I tillegg anbefales influensavaksine til:
-
Helsepersonell som har pasientkontakt.
-
Personer som bor sammen med immunsupprimerte pasienter
-
Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser.
Nesbru Legesenter vaksinerer sine pasienter ihht FHI sine kriterier fortløpende i løpet av de neste ukene. Dette vil delvis skje ifm planlagte konsultasjoner, og også i forbindelse med egne vaksinasjonstider på tidlig ettermiddager fra og med uke 42. De med indikasjon for pneumokokkvaksine (lungebetennelsesvaksinen) vil få satt denne samtidig.
Pasienter >65 år kan sende timeforespørsler direkte til legesenteret. Pasienter under 65 som ikke har avklart hvorvidt de faller inn under FHI-gruppene må sende forespørsel til fastlege via www.helsenorge.no for å få avklart dette. Kriteriene er strengere enn tidligere da det foreløpig ikke er nok vaksine til alle. (En lett/moderat asthma alene vil f.eks. ikke automatisk medføre at man defineres inn i risikogrunnen).
Vi ekspederer som hovedregel ikke influensavaksineresepter til utlevering og setting på apotek.
Vi minner om retningslinjene ifm vaksinering:
«Har du nå eller i løpet av siste uken hatt ett av følgende:
Forkjølelsessymptomer, feber, hoste, tungpusten og/eller sår hals skal du utsette timen minst 14 dager. Det tilsvarende gjelder dersom du har vært i utlandet eller vært i kontakt med noen som er smittet med COVID-19 de siste 14 dager. Er du i isolasjon eller karantene skal du heller ikke møte.
I år har vi ekstra fokus på smittevern. Det er derfor viktig at du møter helt presis til din time. Kommer du for tidlig, må du muligens vente ute til du har time.
Før du går inn på legekontoret må du fylle ut og undertegne et avklaringsskjema i forhold til mulig smitte. Inne på legekontoret skal du ha på munnbind og sitte i god avstand fra andre. Vi vil tilrettelegge for dette.»
Mandag - Fredag 08.00 - 15.00 (*)
Fekjan 13A, 1394 NESBRU
Ring 113 når det er akutt og står om liv.
DIGITAL
TJENESTER
via helsenorge.no
Nytt av året er at Nesbru Legesenter også vil hjelpe kommunen med oppfriskningsdose av siste versjon av Koronavaksinen. Disse to vaksinene kan settes samtidig. Oppfriskningsdoser gis til pasienter i risikogruppene der det er mer enn 6. m.n.d. siden siste vaksine/Covidinfeksjon. Mange pasienter vil få dette tilbudet i.f.m. sine vanlige avtaler ved legesenteret de nærmeste ukene/mnd. Risikogruppene for både influensa- og koronavaksinering er ganske sammenfallende. For pasienter i risikogruppe som ikke har en avtale før jul, er det satt opp foreløpig to kvelder dedikert til vaksinering av disse, 18. oktober og 2. november. Ta kontakt med resepsjonen eller send egen spesifisert timebestilling merket "Vaksinering" via helsenorge.no. NB: Influensa-, pneumokokk- og Koronavaksine kan ikke alle settes samtidig. Alternativene er: 1. Kun influensavaksine. 2. Korona- og influensavaksine 3. Pneumokokk- og influensavaksine. Vi oppfordrer alle pasienter i risikogruppene å være fullvaksinert etter de til enhver tid gjeldnede retningslinjer! Lenke til gjeldende retningslinjer: Informasjon om koronavaksine - FHI
Digital Dialog som omfatter E-konsultasjoner, bestilling av resept, bestilling av timer og E-kontakt. Disse tjenestene vil foregå på «sikker sone» som tilfredsstiller Datatilsynets lover og regler. Vi ved Nesbru Legesenter ønsker å være så tilgjengelig som mulig for våre pasienter. Derfor innfører vi pr. 25.04.17
DIGITAL TJENESTE VIA HELSENORGE.NO
Unngå telefonkø!
Legene hos Nesbru Legesenter tilbyr E-Konsultasjon ( kr. 160 / 212 ) som alternativ til vanlig legetime. Timebestilling, fornye resept og E-Kontakt er gratis. Vår pasientkommunikasjon går via statens helsenorge.no, hvor all din helseinformasjon er samlet.
E-KONTAKT ELLER E-KONSULTASJON
E-Kontakt er korte spørsmål til legesekretær, bestilling av pasienttransport eller om du har andre administrative spørsmål. E-Konsultasjon er medisinske spørsmål til legen når fysisk fremmøte ikke er nødvendig, et alternativ til vanlig legetime. Bilder og dokumenter kan sendes som vedlegg. Det må påregnes inntil 5 virkedager på svar fra din lege ved bruk av E-konsultasjon.
Du trenger BankID eller Buypass smartkort for å kunne bruke våre digitale tjenester hos Helsenorge.
Helseopplysninger er sensitive og krever høyt sikkerhetsnivå. Derfor må du bruke Helsenorge og ikke vanlig email til digital dialog med Nesbru Legesenter.
DIGITAL MELDING FRA LEGEN
Du får et SMS-varsel når du mottar et digitalt svar fra legen. Klikk her for å logge inn på helsenorge.no med BankID for å lese hele meldingen. Detaljene vises ved klikk på hvert emne i meldingsoversikten din.
SLIK REPRESENTERER DU ANDRE PÅ HELSENORGE.NO
På helsenorge.no kan du bruke tjenestene på andres vegne, for eksempel for å hjelpe dem med å holde oversikten over deres helseopplysninger. Det er flere måter å gjøre dette på.
Når du logger inn på helsenorge.no kan du benytte tjenester på vegne av:
- deg selv
- andre som har gitt deg fullmakt
- dine barn under 16 år, som du har foreldreansvar for
Infodoc åpner for aldersgrensen 12-16 år:
https://www.infodoc.no/nyheter/aldersgruppen-12-16-aar-blir-inkludert-paa-helsenorgeno/
Se hvem du kan representere ved å logge inn på helsenorge.no.
Når du velger en annen person enn deg selv, vil du umiddelbart se at tjenestetilbudet reduseres. Hvilke tjenester som vises, kommer an på hvilke tjenester som er tilgjengelig for barn over og under 12 år og gjennom fullmakt, samt eventuelle reservasjoner og samtykker som gjelder for personen du representerer.
Uansett hvordan du representerer andre på helsenorge.no, vil du aldri ha tilgang til mer enn de har tilgang til selv. Du kan heller ikke få fullmakt til tjenester de ikke har eller ikke har samtykket til.
Fullmakt
For å gi noen en fullmakt må du klikke på navnet ditt når du er logget inn på helsenorge.no, og velge "Fullmakter" i menyen som vises.
Her vises hvem du har gitt fullmakt til eller fått fullmakt fra, og hvor lenge fullmaktene er gyldige. Du kan også endre eller avslutte fullmakter du har gitt, eller opprette en ny fullmakt.
Aldersgrenser
Man må være over 16 år for å kunne gi fullmakt til å benytte tjenester på vegne av andre. Den som mottar fullmakten må være over 18 år.
Samtykke til personlig helsearkiv
Den som gir en fullmakt må først samtykke til bruk av dialogtjenester og personlig helsearkiv. Dersom du ikke har gjort det allerede, vil du bli bedt om å gjøre det når du logger inn på helsenorge.no.
Endre eller avslutte en fullmakt
En fullmakt kan være gyldig i en begrenset periode, eller på ubestemt tid. Fullmakter som fremdeles er gyldige kan endres. Når en fullmakt endres vil den slettes, og en ny blir da automatisk opprettet, med endringene. Slettede fullmakter og fullmakter som ikke lenger er gyldige vil automatisk flyttes over i historikken.
Både den som gir en fullmakt og den som mottar den kan når som helst avslutte fullmakten.
Hva kan du gi fullmakt til?
Når du gir en fullmakt via helsenorge.no må du bestemme hva du gir fullmakt til. Du må da velge en av disse:
Alle tjenester som tilbys gjennom fullmakt på helsenorge.no.
Ett eller flere fullmaktsområder. Et fullmaktsområde er en gruppe av enkelttjenester som hører sammen.
Nye tjenester kan bli lagt til
Uansett hva du velger kan nye tjenester bli lagt til senere. Fullmakten vil da automatisk utvides til å gjelde også de nye tjenestene, dersom de er innenfor området du har gitt fullmakt til.
Husk at det kan finnes tjenester på helsenorge.no som ikke er tilgjengelige via fullmakt.
Du kan gi fullmakt til alle tjenester, eller til bare enkelte av tjenesteområdene i listen nedenfor
Hvis du gir en fullmakt til å benytte «alle tjenester som tilbys gjennom fullmakt», vil den som får fullmakten få tilgang til det samme som alle fullmaktsområdene nedenfor til sammen. Tilgangen vil automatisk bli utvidet etter hvert som flere tjenester blir tilgjengelig via fullmakt.
Dette valget passer for dem som nå og i framtiden vil ha mest mulig bistand til å følge opp sin helse gjennom digitale tjenester.
Kjernejournal gir helsepersonell rask tilgang til utvalgte og viktige helseopplysninger om deg, uavhengig av hvor du får behandling. Kjernejournal er en elektronisk tjeneste som inneholder viktige opplysninger om helsen din. Både du som innbygger og helsepersonell har tilgang til informasjonen i denne tjenesten. Blir du akutt syk, har helsepersonell rask og sikker tilgang til opplysningene i din kjernejournal.
Kjernejournal er tilgjengelig på alle sykehus i Norge, og er innført i alle kommuner og fylker, men noen få legevakter og legekontor har ikke tatt i bruk tjenesten ennå.
Rask tilgang til viktige opplysninger.
Legges du inn på et sykehus hvor du ikke har vært før, vil helsepersonell raskt kunne slå opp i din kjernejournal og finne viktige helseopplysninger. Det kan redde liv.
Kjernejournalen din ligger på helsenorge (min helse).
Det er spesielt nyttig hvis du blir akutt syk. Kun den mest kritiske informasjonen er lagret her og registreres for deg av fastlege eller sykehusleger. Du må bruke bankID for å lese den – din kjernejournal.
Du kan også selv registrere dine sykdommer og viktige kontaktpersoner i kjernejournal ved å gå til Egne registreringer i kjernejournal.